Ik hou van JV

Ik hou van JV

Afgelopen zondagavond stond er weer een roemruchte avondcie-avond op het programma. Met de woorden ‘ouderwets gezellige ontspannen avond’’, zonder komma’s welteverstaan, liet de commissie als vanouds veel los over de invulling van de avond. Wat een flapuiten zijn het ook. We waren dan ook wederom benieuwd wat de avond ons ging brengen. Nadat we met elkaar gezongen hadden, Pieter iedereen had opgeroepen stampot te gaan eten en Coos zijn fenomenale kampfilmpje had vertoond, kon de activiteit beginnen. ‘Ik houd van Holland’ it is. Onze nationalistische vaderlandgevoelens konden deze avond dus de vrije loop gaan. En als dat niet vanzelf ging, dan zorgde het Hollandse kaasmeisje Stéphanie daar wel voor. Met haar elegante en enigszins ondeugende verschijning, bezorgde ze de avond een vrolijke noot (of kaas). Ook op de masculiene en feminiene gevoelens werd een beroep gedaan, want de verdeling was weer eens ouderwetsch mannen tegen de vrouwen. Hoewel de mannen natuurlijk niets te verliezen hadden, waren beiden partijen fanatiek aanwezig tijdens de verschillende ronden. Onze feitenkennis werd getest, maar ook onze muziekkennis, observatievermogen en spellingsvaardigheden. Er kwamen woorden voorbij waar ik me hier niet aan ga wagen. Al met al kon ieder zijn talent inzetten op deze gezellige avond, die uitliep voordat je het wist. Avondcommissie, bedankt!

2017-06-18T19:02:39+00:00